UFC Odds: Aldring Belfort Tar på Young Gastelum

mma photo

“Vitor Belfort” av Tiago Cata [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]

Etter to mildt skuffende pay-per-view hendelser, vil UFC være ute for å trekke seere tilbake på med UFC Fight Night 106. Arrangementet vil bli avholdt den 11 mars 2017 på Centro de Formação Olímpica do Nordeste i Fortaleza, Brasil.

25-åringen Kelvin Gastelum tar på aldring Vitor Belfort for hovedturneringen, som er en interessant matchup i mellomvekt divisjon, selv om det ikke holder mye betydning for vekt-klassen selv.

Såvidt kjempe netter gå, er dette en ganske god kort. Så la oss hoppe rett i. Her er min pick for hovedturneringen.

UFC Odds: GSP Gets Title Fight vs Bisping i hans retur

LES MER

Kelvin Gastelum (-345) vs. Vitor Belfort (250)

Tidligere lett tungvekt og MMA legenden Vitor Belfort (25-13) returnerer til oktogonen å kjempe up-and-comer Kelvin Gastelum (13-2). Det er en kamp mellom en etablert veteran på tilbakegang og en utestet unggutten på vei oppover.

Gastelum har kjempet mesteparten av sin karriere i weltervekt, men har savnet vekt så mange ganger at UFC president Dana White tvang ham til å flytte opp til mellomvekt. Belfort gjorde seg bemerket på UFC i Lett tungvekt divisjon, men har siden flyttet ned til mellomvekt. Så på en måte, de er begge litt ut av sitt rette element.

Belfort har hatt to mellomvekt tittelen skudd, først mot Anderson Silva og deretter vs. Chris Weidman. Men han kom til kort plager ganger. Hans to kamper i 2016 gjorde ikke akkurat tillitvekkende heller. Han ble beseiret av månen Ronaldo Souza og deretter trounced av Gegard Mousasi.

Han offisielt annonsert sin avgang sent i fjor, men har avtalt en kamp mot Gastelum i sitt hjemland Brasil. Enten han akter å kjempe utover Fight Night 106 sannsynligvis avhenger av resultatet.

Gastelum gjort en triumferende tilbake til mellom sent i betting sider fjor, da han slo ut Tim Kennedy i tredje runde. Hans rekord på weltervekt er strødd med catchweight kamper, og kanskje den unge amerikaneren er bedre egnet til mellomvekt.

Vitor Belfort har forseglet navnet hans i MMA historie, men som vi har sett gang på gang, aldrende veteraner ikke alltid så bra mot unge, sultne motstandere. Belfort er ikke lenger den fighter som beseiret Luke Rockhold, Randy Couture, eller Wanderlei Silva, og jeg er redd han vil gå veien for mange storheter før ham, og tape mot en yngre, sterkere motstander.